Maškare preuzele vlast u Kninu

Maškare su i ove godine službeno preuzele upravljanje gradom preuzevši ključeve grada i označivši time početak svoje vladavine, kroz prigodni program djece iz Osnovne škole Domovinske zahvalnosti. Primopredaja je orgnizirana ispred zgrade gradske uprave Grada Knina, u suradnji Grada Knina, Turističke zajednice Grada Knina i Karnevalske udruge „Maskenbal“ iz Knina. Gradonačelnik Nikola Blažević, istako je kao je vlast teška i da se teško mijenja, radi čega će upravo na tragu uvođenja promjena – bez borbe i lako predati vlast, što je i učinio, darovavši pritom maskiranu povorku slatkišima.

Prema karnevalskom planu i programu, za dan 06. veljače 2016. godine planiran je maskenbal s početkom u 20:00 sati u restoranu „Kralj Zvonimir“ u Domu HV-a, dok je karnevalska povorka predviđena za dan  08. veljače 2016. godine s početkom u 12:00 sati.

Primopredaji gradske vlasti maškarama prisustvovali su predsjednik Gradskog vijeća Grada Knina Marinko Tokmakčija, zamjenici gradonačelnika Slaven Ivić i Željko Džepina,  te pročelnici gradskih upravnih odjela, Sanja Lozančić, Danijela Merša i Nenad Damjanović, kao i brojni drugi djelatnici gradske uprave.