Ministar Krstičević posjetio sudionike vojnog natjecanja i dječji vrtić

Ministar obrane Damir Krstičević posjetio je u Kninu sudionike natjecanja za najspremnijeg pripadnika OS – „Prvi za Hrvatsku“, Nakon obraćanja vojnicima, ministar Krstičević sa suradnicima i predstavnicima grada, posjetio je dječji vrtić “Cvrčak”, u čijem su uređenju sudjelovali i hrvatski vojnici.

U jačanju vojne sposobnosti važnu ulogu igra upravo ovo natjecanje, koje snaži sportski duh, potiče zajedništvo i podiže tjelesnu spremnost, rekao je ministar Krstičević okupljenim vojnicima, istaknuvši koliko su njihove sposobnosti važne u provedbi nacionalne sigurnosti.

Natjecanje “Prvi za Hrvatsku” nema samo vojna obilježja. Naime, uz onaj službeni dio, cijeli niz događanja posvećen je druženju vojnika s lokalnom zajednicom. Ministar Krstičević tako je s predstavnicima grada posjetio i najmlađe u dječjem vrtiću “Cvrčak”.

Hrvatska vojska, uz druženje i prezentacije pomagala je uređenju dječjih igrališta i ostalih prostora u vrtićima, kaže ravnateljica Anita Ercegovac.

Sutra se ovo druženje vojnika i djece nastavlja. Djeca će zajedno s vojnicima prolaziti mini stazu sa zaprekama. Cijeli je ovaj tjedan u Kninu obilježen vojnim natjecanjem, a u petak se održava središnji i završni dio.

Izvor: HRT Centar Knin

Foto: Grad Knin