Napustio nas je Nikola Zoričić

Nikola Zoričić dobitnik nagrade Grada Knina za izniman doprinos kninskom sportu kroz djelovanje u NK Dinara Knin, te za uspjehe postignute u kreiranju mnogih kninskih interijera jučer nas je napustio u 91. godini života. Ovom prilikom želimo izraziti duboku zahvalnost za njegov doprinos, te izraziti sućut njegovoj obitelji i prijateljima.

Nikola je rođen 18. travnja 1927. godine u Drnišu, gdje završava osnovnu školu, stolarski zanat te nakon toga i Višu majstorku školu, također u Drnišu. Igra u nogometnom klubu Došk u Drnišu i ubrzo se ističe kao jedan od najboljih igrača. 1956. god. prelazi u kninsku Dinaru gdje ubrzo dobija i zaposlenje u Stolarskom poduzeću. Nakon 6 godina prestaje raditi u istom i otvara samostalnu obrtničku stolarsku radionicu, koju je imao sve do mirovine.

Radionica se isticala po (za ono vrijeme) modernim kreacijama interijera. Surađivao je sa mnogim projektnim biroima i učestvovao u izvedbama ne malog broja novih objekata, kako poslovnih tako i stambenih. Njegovi radovi mogli su se vidjeti kako u Kninu tako i Šibeniku, Zadru, Splitu, Drvaru i mnogim drugim gradovima.

Nakon umirovljenja nije se prestao baviti obradom drveta, te je radiomanje kreacije i predmete.