Sudionici 9. memorijalnog biciklističkog ultramaratona Vukovar – Knin – Dubrovnik zapalili svijeće kod spomenika ‘Oluja 95’

Danas točno u 12 sati na glavnom kninskom trgu su dočekani sudionici 9. memorijalnog biciklističkog ultramaratona Vukovar – Knin – Dubrovnik koje su pozdravili i dočekali predstavnici Grada Knina na čelu s Predsjednicom Gradskog vijeća Grada Knina Vedranom Požar. Za dvadesetak sudionika ultramaratona i članova udruge Slavonsko Brodski Biciklist, nakon paljenja svijeća ispred spomenika ‘Oluja 95’ organiziran je i prigodan ručak i osvježenje u restoranu Kralj Zvonimir gdje su uručili Zahvalnicu gradu Kninu, a predstavnici Grada su također sudionicima uručili i prigodne darove. Nakon kratkog odmora ultramaratonici su nastavili svoj put prema Sinju.

Nešto više o samom ultramaratonu:

Ultramaraton kreće s Ovčare, a cilj mu je u Dubrovniku. Održava se u 7 etapa od 4.do 10.kolovoza. Svaki dan biciklisti, većinom svi rekreativci, prosječno odvoze 160 kilometara. Prolaze kroz gradove koji su podnijeli najviše stradavanja u domovinskom ratu, te paljenjem svijeća na spomen obilježjima odaju počast žrtvi mladih hrvatskih bojovnika koji su spremno dali živote za slobodu naše Domovine. Ultramaratonci su ljudi iznimnih psihofizičkih sposobnosti, koje startajući u Ovčari sve do cilja na dubrovačkim Pilama, nosi želja za postizanjem nemogućeg. Podsjećaju nas na herojske dane kada su se hrvatski branitelji upustili u misiju koju su mnogi proglašavali neostvarivom. Ruta kojom biciklisti prolaze je kroz mjesta koja su najviše pogođena ratnim razaranjima: Vukovar, Vinkovci, Slavonski Brod, Okučani, Sisak, Glina, Petrinja, Vojnić, Slunj, Lovinac, Sv.Rok, Gračac, Kašić, Zadar, Šibenik, Knin, Sinj, Ploče, Dubrovnik.