Održan radni sastanak Dječjeg gradskog vijeća Grada Knina

Održan radni sastanak Dječjeg gradskog vijeća Grada Knina

U petak  24. studenoga 2023. godine u zgradi gradske uprave održan je radni sastanak Dječjeg gradskog vijeća Grada Knina. Dječji vijećnici su pregledali prijave pristigle na natječaj Što volim u Kninu?. Natječaj je bio otvoren od 3. listopada  do 3. studenoga 2023. godine na koji su se svojim likovnim, literarnim ili fotografskim uratkom mogla prijaviti sva djeca s područja grada koji pohađaju 5.,6.,7. i 8. razrede osnovne škole. Natječaj je organiziran u sklopu obilježavanja Međunarodnog tjedna djeteta.

Od pristiglih radova djeca su odabrala najbolji crtež i pjesmu za pobjednike natječaja, a to su:

1. Ema Kovačević, učenica 5A razreda Osnovne škole Domovinske zahvalnosti za likovni rad

2. Luca Grizelj, učenica 5A razreda Osnovne škole Domovinske zahvalnosti za literarni rad.

Dječji vijećnici su odabrali i prigodne nagrade za nagrađene učenice koje će im biti uručene 13. prosinca 2023. godine.

Također, dječji gradonačelnik Toni Ivanković sa svojom zamjenicom Mariom Jelić i vijećnicom Andreom Todorović u dogovoru s Odjelom za pedijatriju Opće i veteranske bolnice “Hrvatski ponos“ u Kninu uručili su u petak sve donirane igračke koje su prikupili tijekom humanitarne akcije Donirajmo igračku.

Mali vijećnici su prikupljali igračke tijekom Međunarodnog tjedna djeteta u Kninu na centralnom događanju 7. listopada 2023. godine na Trgu Ante Starčevića gdje su djeca grada Knina donirala svoje igračke za najmlađe pacijente Odjela pedijatrije.

Pored toga, tijekom dječjeg tjedna organizirane su kreativne i sportske radionice, igre, predavanja za roditelje i promocija romana za djecu, a u suradnji s brojim udrugama i gradskim ustanovama.

Cilj događanja je promicanje dječjih prava te njihovog položaja u obitelji i zajednici, te razvoja vještina kod djece u skladu s Europskom godinom vještina koja se obilježava diljem Republike Hrvatske i Europske unije  u 2023. godini.