Održano predstavljanje projekta ”Kulturna i prirodna baština – resurs za razvoj turizma”

Danas je u 12 sati u gradskoj vijećnici Grada Knina predstavljen projekt ”Kulturna i prirodna baština – resurs za razvoj turizma” kojeg je nazočnim predstavnicima medija, udruga, gradskih institucija predstavila voditeljica projekta i zamjenica gradonačelnika Kristina Perić.

Podsjetimo da je potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije započela je provedba jednog od brojnih projekata iz Intervencijskog plana grada Knina.

Projekt “Kulturna i prirodna baština – resurs za razvoj turizma” provodit će se 18 mjeseci – od 24. rujna 2018. godine do 24. svibnja 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta je 1.914.501,60 kn, od čega Europska unija iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija osigurava 84,13% ili 1.610.728,33 knbespovratnih sredstava.

Opći cilj projekta je povećati atraktivnost grada za posjetitelje i njegove stanovnike poboljšanjem i proširenjem turističke ponude grada Knina, a specifični cilj je unaprijediti turističku ponudu Knina kroz razvoj jedinstvene turističke destinacije.

Naime, u Kninu i okolici postoje brojni neiskorišteni turistički resursi, a uz pomoć ovog projekta, zajedno sa svim ostalim projektima iz Intervencijskog plana, Grad Knin ih namjerava transformirati u turističke atrakcije kroz razvoj turističkih proizvoda koji će proširiti postojeću turističku ponudu, privući veći broj posjetitelja i produljiti turističku sezonu.

Navedeni cilj Grad Knin će ostvariti u partnerstvu sa Turističkom zajednicom grada Knina i u suradnji sa svim pojedincima, ustanovama i udrugama uključenim u razvoj turizma i pružanje turističkih usluga.