Sjednica Vlade u Kninu

Od zaključaka sa sjednice Vlade bitnih za razvoj Knina možemo izdvojiti darovanje Gradu vojarne Krka, pomoć države u osnivanju zemljišne knjige, najavu stambenog zbrinjavanja pripadnika OSRH koji rade u našem gradu te najavu da će respiratorni centar u kninskoj bolnici započeti s radom do kraja godine.

Nije bilo riječi o financiranju izrade projektne dokumentacije za Poslovnu zonu Oćestovo kao niti o proglašenju Parka prirode Dinara, što su bili prijedlozi gradonačelnika Marka Jelića.

Gledajući konkretne zaključke usvojene na sjednici, Knin nije puno dobio. Gledajući pak u širem kontekstu, Knin je dosta dobio samim tim što je premijer odlučio održati ovdje tematsku sjednicu Vlade pa ona može biti temelj daljnjih prijedloga i dogovaranja na relaciji Knin – Vlada.

U tom smjeru ide i izjava premijera Andreja Plenkovića koju je novinarima dao nakon sjednice.

– Ono što danas nismo mogli usvojiti sigurno će poslužiti kao poticaj za zajednički dijalog i suradnju u godinama koje su pred nama – kazao je Plenković, a u sličnom tonu bila je nakon sjednice i izjava gradonačelnika Marka Jelića.

– Ono što je u ovom trenutku bilo moguće to je i riješeno. Ostale stvari koje smo predložili su ostale otvorene, počelo se na njima raditi, ministri su upoznati. Mislim da ćemo i te stvari riješiti u dogledno vrijeme – kazao je Jelić posebno izrazivši zadovoljstvo zbog darovane vojarne Krka.

– Na ovaj način su se stekli svi preuvjeti da možemo tražiti ulaz u Nacionalni park Krka s kninske strane. Jako je važno i formiranje zemljišne knjige jer bez zemljišno knjižnog sustava ne možete započeti niti jedan projekt – kazao je Jelić i izrazio nadu da će se idući razgovori s Vladom voditi u vezi Inovacijskog središta i Parka prirode Dinara.

Premijer Plenković i gradonačelnik Jelić sastali su se danas prije sjednice Vlade iza zatvorenih vrata. Premijer Plenković izvijestio je kako su razgovarali o projektima važnim za grad Knin koje će Vlada provoditi, a poticat će gospodarski rast, stambeno zbrinjavanje i razvoj.

Tekst: Huknet.hr

Foto: Grad Knin