Službeni posjet ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Službeni posjet ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

U sklopu službenog posjeta Šibensko-kninskoj županiji, danas, 17. listopada 2019. godine, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković, sa suradnicama, posjetila je Grad Knin te je u uredu gradonačelnika održan sastanak s gradonačelnikom, dr.sc. Markom Jelićem i njegovim suradnicima.

Tema sastanka je bila prvenstveno prostorni uvjeti za rad Centra za socijalnu skrb u Kninu i informacije o aktivnostima i doprinosu Grada Knina u području socijalne skrbi u Kninu.

Gradonačelnik je na početku zahvalio ministrici na odabiru Grada Knina i gradonačelnika za svoj posjet i upoznao o njegovom, i doprinosu gradske uprave, na pronalasku novoga prostora za Centar za socijalnu skrb u Kninu, svjesni neuvjetnosti sadašnjega prostora Centra, za kvalitetan rad. Prostor se nalazi u blizini kninskog veleučilišta, u ul. Krešimirova 4. u vl. RH, površine cca 400 m2 i ima najbržu internetsku vezu u gradu. Smatra da nisu potrebna velika ulaganja, a ključ od prostora predan je Centru za socijalnu skrb Knin od bivšeg korisnika prostora.

Ministrica se zahvalila i rekla da je to dobra prilika za poboljšanje uvjeta rada Centra i pružanja usluga korisnicima, poslat će nadležne osobe na teren radi snimanja stanja prostora, a potom da će Ministarstvo predložiti osiguranje sredstava u proračunu za sljedeću godinu, za adaptaciju tog prostora.

Ministrica je također upoznala o namjeri održavanja sljedeće konferencije u Kninu, za područje Šibensko-kninske i Zadarske županije, na temu doprinos jedinica lokalne samouprave demografskoj revitalizaciji, koja bi se održala dana 10. prosinca 2019. godine. Gradonačelnik je zahvalio na prijedlogu i prihvatio partnerstvo s Ministarstvom, u organizaciji ove konferencije.