U Kninu predstavljen projekt „Život bez nasilja“

“Živim život bez nasilja” naziv je nacionalnog projekta koji je danas u Kninu, u obliku radionica i posebnog glazbeno-edukativnog programa, predstavljen djeci sedmih i osmih razreda osnovnih škola.

 

Cilj ovog projekta, koji provodi MUP i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, sprječavanje je svih oblika nasilja, a posebno onoga čije su žrtve djeca. Zato je projekt ponajprije namijenjen djeci, učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare Sandra Weber, voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije.

Načelenik Policijske uprave Šibensko-kninske Ivica Kostanić rekao je kako policija u županiji provodi niz preventivnih programa kojim se sprječava nasilje u kojemu su žrtve djeca, ali i nasilje koje čine i sami maloljetnici. Kostanić je iznio i niz statističkih podataka koji potvrđuju da je broj kaznenih djela vezanih uz ovu vrstu kriminaliteta u opadanju.

Voditeljica službe za posebne programe i strategije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Ivana Pilko Čunčić rekla je kako se projekt “Živim život bez nasilja” provodi u školama zato što je škola uz obitelj ključno mjesto u kojemu se oblikuje djetetovo odrastanje.

O važnosti prevencije nasilja govorili su i šibensko-kninski dožupan Tomislav Vrdoljak i zamjenik kninske gradonačelnice Nikola Blažević. N

a kraju konferencije poznati glumac i komičar Zlatan Zuhrić Zuhra predstavio je i sam glazbeno-edukativni program koji čini predstava “Nasilje, za nasilje nema opravdanja”, u režiji Zijaha Sokolovića i izvedbi Petre Kurtele i Vedrana Komeričkog te nastup pijanista Matije Dedića i grupe Apokalipso.

Uz navedeni program u Osnovnoj školi Domovinske zahvalnosti održana je i interaktivna radionica na temu nenasilja i tolerancije.

Izvor: HRT Centar Knin

1 (2) 1 (1) 1 (3) 1 (4) 1 (7) 1 (6) 1 (8) 1 (9) 1 (10)