Završeni radovi na uređenju i opremanju novog područnog odjela Dječjeg vrtića „Cvrčak“ u Kninu

Završeni radovi na uređenju i opremanju novog područnog odjela Dječjeg vrtića „Cvrčak“ u Kninu

Realizacija projekta uređenja i opremanja novog područnog odjela Dječjeg vrtića „Cvrčak“ započela je početkom 2018. godine kad je izrađena sva potrebna projektna dokumentacija za obnovu postojećeg objekta u Ulici 4. gardijske brigade 16 i adaptaciju u dječji vrtić. Izradu projektne dokumentacije sa 100.000 kn sufinanciralo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kroz Program pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova.

Nakon toga proveden je postupak javne nabave za odabir izvođača radova na temelju kojega je početkom lipnja 2018. godine s građevinskim obrtom „Špelić“ iz Slunja  potpisan ugovor o izvođenju radova. Za usluge stručnog nadzora odabran je „Kulić – inženjerski biro“ d.o.o. iz Splita. Izvođač je uveden u posao krajem lipnja te su svi radovi i opremanje objekta sukladno ugovorenom roku završeni za 6 mjeseci, odnosno krajem prosinca 2018. godine. Po završetku radova pristupilo se tehničkom pregledu i primopredaji objekta Gradu Kninu.

Ukupna vrijednost izvedenih radova i opreme iznosi  3.573.278,86 kn + PDV. Projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koje je osiguralo 1.800.000 kn. Osim toga, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je kroz Program za financiranje poboljšanja socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture uređenje vrtića sufinanciralo s 350.000 kn. Preostala sredstva u iznosu od 1.423.278,86 kn osigurao je Grad Knin.

Slijedi ishođenje rješenja o početku rada područnog odjela dječjeg vrtića od Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji  te početak rada i upis djece u vrtić.