Dječji vrtić “Cvrčak” proslavio svoju 21. obljetnicu

U krugu djece, roditelja, gostiju i prijatelja djece, djelatnici DV „Cvrčak“ proslavili su svoju 21. obljetnicu. Gradonačelnik Nikola Blažević je prigodnim riječima čestitao rođendan i otvorio radionice.

Vrtić je široj  javnosti prikazan kao mjesto cjelovitog razvoja, odgoja i učenja djeteta, mjesto istraživanja, otkrivanja i aktivnog učenja, stvaranja i izražavanja, mjesto demokratičnog življenja i aktivnog sudjelovanja svih.

Organizirane su likovne, kreativne i edukativne radionice u kojoj su djeca i roditelji uz angažman odgojitelja proveli zajedničko vrijeme.

Ravnateljica Anita Ercegovac je istaknula važnost zajedničke suradnje:

„Otvorena vrata našeg vrtića šalju poruku o potrebi povezivanja svih sudionika odgoja i obrazovanja djece od obitelji preko odgojno obrazovnih djelatnika pa sve do mjerodavnih institucija i službi. S tim ciljem proslavi su se pridružili predstavnici županije Šibensko-kninske, Grada Knina, ravnatelji kninskih osnovnih škola, voditeljica pedijatrije u OB Hrvatski ponos, pedijatrica specijalističke pedijatrijske ordinacije u Domu zdravlja Knin, te voditeljica poludnevnog boravka za djecu i mlade s posebnim potrebama. Radujemo se zajedničkoj suradnji i ciljevima za boljitak sve djece i njihovih roditelja u gradu Kninu i okolici.“