Održana pokazna vježba spašavanja unesrećenih u prometnoj nesreći

Pokaznom vježbom spašavanja unesrećenih u prometnoj nesreći, na Trgu Ante Starčevića u Kninu, obilježen je Nacionalni dan hitne medicinske službe. Djelatnici hitne pomoći iz pet ispostava Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije prošle su godine imali preko 18 500 intervencija.

 Cilj pokazne vježbe bio je pokazati dobru koordinaciju i suradnju svih žurnih službi u županiji, pa su tako u simulaciji prometne nesreće u kojoj su ozlijeđeni vozač osobnog automobila i motociklist, sudjelovali vatrogasci, hitna pomoć i policija. Djeca predškolske dobi i učenici nižih razreda danas su mogli vidjeti kako korištenje mobitela tijekom vožnje i samo jedan trenutak nepažnje, može biti kobno za sudionike u prometu.

“Ako bar jedno dijete svom roditelju tijekom vožnje kaže , nemoj pričati na mobitel, naša je akcija uspjela”, rekla je Milica Ognjenović, voditeljica kninske ispostave.

Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-knisnke županije. “Kako se najviše prometnih nesreća događa tijekom ljetnih mjeseci, ovoga će ljeta, od lipnja do rujna , biti formiran još jedan tim T1 na autocesti -u Skradinu. Liječnike će dobiti i timovi T2 u Tisnom, ukupno pet liječnika bit će zaposleno tijekom ljetne sezone”, kazao je ravnatelj Županijskog zavoda za hitnu medicinu Tomislav Jukić.

Izvor: HRT centar Knin