Svečano otvorenje radova izgradnje dviju višestambenih zgrada

U ponedjeljak 2. studenog 2015. godine u Getaldićevoj ulici bb u Kninu, svečano su otvoreni radovi izgradnje dviju višestambenih zgrada u Kninu, koji se provode u okvoru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Ovaj projekt ukupne vrijednosti 3.475.781 EUR, realizira se donatorskim sredstvima iz Fonda Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja. Uz nacionalno sufinanciranje u visini 25% ukupne vrijednosti projekta. Projekt se obavlja u organizaciji Republike Hrvatske, Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Realizacijom projekta planira se izgradnja 2 više stambene zgrade svaka sa 20 stambenih jedinica u kojima se planira zbrinuti 40 obitelji bivših nositelja stanarskog prava. To su mahom osobe starije životne dobi, od kojih je 15 umirovljenika dok su ostali nezaposleni te korisnici socijalne pomoći.

Ispred Grada Knina na svečanom otvorenju nazočili su zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Nikola Blažević, te zamjenik gradonačelnika Željko Đepina. Uz ostale visoke dužnosnike, prisutni su bili i predstojnica MIrela Stanić-Popović , dožupan Šibensko-Kninske županije Tomislav Vrdoljak, predstavnici veleposlanstva SAD-a, UNHCR-a, te Federacije BiH.